Pustet lettet ut i Bilbao

July 10, 2023

Det ble krevende, både fysisk og mentalt. Slik oppsummerte Alexander Aas de 9 dagene på sykkelsete mens han syklet og syklet – 2646 kilometer. Nå takker han alle som har motivert og støttet hans prosjekt. Det inkluderer Direktesalgsforbundet.

De første timene etter starten fra Lilleaker, tilbrakte han ombord på «danskebåten» sammen med forventningsfulle, festglade ferieturister. En stor kontrast til hans mål. I Fredrikshavn satt han kursen mot Ålborg og Midtjylland. Det skulle vise seg å bli en tøff start …

Ja, jeg er ikke redd for å bekrefte det. Vindkast på 10 – 12 meter i sekundet stort sett sammenhengende i 10 mil, og mye mer opp og ned enn folk flest tror. Danmarks-fasiten denne dagen ble nemlig 1385 høydemeter i løpet av de 313 kilometerne jeg syklet, forteller han.

Men som tidligere toppidrettsutøver vet Alexander Aas nøyaktig hva som skal til for å motivere seg når oppgaven kan virke litt for utfordrende.

Det sitter mellom ørene. Min teknikk er å tenke positivt, fokusere på noe jeg gleder meg til – og som gir meg energi. Da vekker du krefter du ikke trodde du hadde. Det gjelder uansett hvilken krevende oppgave du står overfor – også som direkteselger.

Det høres så enkelt ut …

En ansvarsfull bakgrunn

Alexander hadde satt seg et klart mål for sykkelturen. Han ville samle inn penger til et medlemsfond som støtter de som begrenses i sin mulighet til å drive idrett, grunnet svak økonomi. Fondet får adresse Ullern IF, der han tiltrer stillingen som daglig leder.

Og idrettsengasjementet er ingen tilfeldighet …

Jeg vokste opp i Skien med en mor som var eneforsørger for fem barn. Det var tøffe økonomiske år, der vi ofte ikke hadde råd til dyrt utstyr eller ferier. Samtidig lærte jeg at idrett er en av samfunnets viktigste sosiale møteplasser. Derfor må alle som vil, få være med. Det er kjernen i mitt engasjement, forklarer han.

Alexander kom langt i sin idrettskarriere. Den har omfattet mye, men det er kanskje de 8 A-landskampene i fotball som huskes best.

Jeg begynte med håndball og fotball, fikk lyst til å prøve turn en periode og spilte både ishockey og bandy om vinteren. Jeg var med på basketball-trening og forsøkte meg på tennis. Og med ski på beina ble det utfordringer både bortover og nedover …

Alexander og Tour de France

TV2 ba om å få lage ett innslag med Alexander og ville være klare da han ankom Bilbao. Men fordi de også skulle dekke Tour de France var betingelsene utfordrende. Tid var det det var minst av. Han måtte være på plass senest klokken 12.30.

Han tok utfordringer og etter bare å ha sovet fire timer, satt han seg på sykkelsetet grytidlig klokken 05:30 – med et ambisiøst mål om å rekke avtalen.

Og det gjorde han!

Til tross for at bakkene som skulle sykles opp og ned var av det ekstreme slaget, svetten sprutet, beina stivnet og bagasjen veide 20 kilo – kom han frem dit han skulle, og kunne tilfreds se tilbake på to ting. En ekstremt utfordrende tur og godt med penger til fondet som allerede nærmer seg 100 000 kroner.

Nå ble det et par vel fortjente hviledager, før returen til Oslo og jobben som daglig leder i Ullern IF.

Men vi kan ikke la vær å stille et siste spørsmål til den gjennomslitne Alexander …

Når går neste tur?

Han rister oppgitt på hodet til svar – men smiler samtidig lurt.

 

Alle detaljene fra turen finner du her: