ARKIV
- Seldia styrker både deg – og dine kunder
- Årets DF Awards på ærverdige Hotel Continental
- Ønsker mye strengere håndheving
- Gode råd om nettverksbygging
- DF Award er tilbake 22. oktober
- Pandemien utfordret all handel
- Alt dreier seg om kundeopplevelsene
- Hvordan håndterer du stress
- Sosiale medier er din «hemmelige» hjelper
- Noen ganger lykkes du – andre ganger ikke
Verdens nest beste muligheter
Yrkesaktive kvinner i Norge har de nest beste arbeidsmulighetene i verden. Direktesalgsbransjen er en viktig bidragsyter som skaper muligheter til suksess for kvinner.
– Grovt sett regner vi med at 80 prosent av direkteselgerne i vår bransje er kvinner. I sum sysselsettes det over 85.000 personer. De fleste i deltidsstillinger. Direktesalg er en bransje der mange opplyser at de verdsetter friheten ved å være sin egen arbeidsgiver og kunne tilpasse aktivitet og arbeidstiden i en komplisert hverdag der alle brikkene skal falle på plass, sier lederen i Direktesalgsforbundet Jan-Fredrik Torgersen.
Det er The Economist som for sjette gang publiserer sin årlige indeks der de rangerer land etter hvor det er verst og best å være kvinne i arbeidslivet.
På toppen ligger de nordiske landene. Sverige topper listen, og Norge ligger like bak. I bunnen ligger land som Japan, Sør-Korea og Tyrkia.
Konklusjonen til The Economist er at det fremdeles er stor forskjell på hvordan det er å være kvinne i arbeidslivet i ulike land. En langsiktig trend er tallene viser at den generelle utviklingen det siste året har gått i retning av mer likestilling i arbeidslivet.
The Economist kaller sin indeks «Glasstak-indeksen» og den er basert på hvor godt landene i snitt gjør det på 10 indikatorer; Utdanningsnivå, deltakelse i arbeidslivet, lønn, barnehagekostnader, rettigheter til mamma- og pappapermisjon, søknadsstatistikker til handelshøyskoler, representasjon i fremtredende posisjoner.
Noen av plasseringene:
1. Sverige
2. Norge
3. Island
4. USA
5. Tyskland
6. Storbritannia
7. Japan
8. Sør Korea.
Dersom vi måler oss frem til et gjennomsnitt blant OECD-landene ville disse havnet mellom 18. og 19. plass.